Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

duminică, 1 august 2010

EXTRATERESTRII

Unde ii asteptam pe extraterestri?


Esti convins ca EI exista si ca vor veni intr-o buna zi la noi? Sau ca au venit deja de cateva ori si tu n-ai fost acolo sa-i intampini? Daca esti unul dintre milioanele de pasionati pentru care scopul si idealul vietii ar fi sa vada un extraterstru in carne si oase (chiar daca n-or avea oase, poate nici carne), probabil stii unde sa te duci sa-i cauti si sa-i astepti. Daca esti doar un debutant, un aspirant, un novice, un boboc in cariera de cautator de extraterestrii, atunci iata ceva cu care sa incepi: o lista de locuri unde se duce lumea sa ii astepte, bizuindu-se pe faptul ca acolo s-au intamplat niste lucruri care le dau speranta ca s-ar mai putea intampla, cand sunt si ei acolo.

Iata deci, cinci dintre cele mai populare locuri de pandit extraterestrii - destinatii perfecte de vacanta pentru cei atinsi de alien addiction si care poate spera - nemarturisit - sa aiba parte de vreo alien abduction.

Avebury, Anglia, e faimos pentru cercurile din pietre - largi structuri aproape circulare, conturate de un sant marginit de un mal de pamant si de-a lungul caruia sunt plantate, in pozitie vertical, pietre. Arheologii le considera (doar) niste impresionante monumente neolitice (cu o vechime de 5000 ani). Cea mai importanta structura de acest gen are un diametru de cca. 400 m. Cercul cel mai mare ave initial, 98 de pietre, astazi au ramas doar 27.

Avebury e considerat, de catre adeptii unor religii precum Wicca si druidismul, un loc incarcat de semnificatii spirituale, drept care e folosit pentru adunari ceremoniale si tot felul de ritualuri.

Altii, nu mai putin ferventi in credinta lor in existenta fiintelor nepamantene, cred ca alcatuirile de pietre reprezinta repere destinate extraterestrilor, pentru a-i ajuta sa se orienteze, in drumul lor spre Terra.




Asa-numitul Triunghi Falkirk (The Falkirk Triangle), din Scotia - zona cuprinsa intre Fife, Stirling si marginea orasului Edinburgh - este celebru pentru numarul mare de OZN -uri zarite: vreo 300 pe an, se zice. Conform unui studiu intreprins de Comitetul National Scotian pentru turism, un locuitor din 17.000 a zarit macar un OZN la viata lui.

Cel mai bun loc sa vezi un astfel de obiect ar fi, dupa opinia localnicilor, oraselul Bonnybridge, aflat la cca. 50 km la vest de edinburgh, unde cam jumatate din cei 6.780 de locuitori declara ca au vazut OZN-uri. E vorba sa se construiasca acolo un centru de primire a turistilor, dar inca nu s-a materializat nimic de felul acesta, asa ca numai cei cu adevarat pasionati de OZN-uri si extraterestrii au ce face acolo, adica se se uite spre cer si sa asculte povestile localnicilor (eventual la carciuma, timp de 3-4 ore; dupa asta, sansele de a vedea un OZN cresc considerabil).

*

Cireasa de pe tort este, fara indoiala, Roswell, SUA: in 1947, un obiect ciudat a cazut din cer la mica distanta de acest orasel din statul american New Mexico. Guvernul SUA a comunicat ca era vorba despre un balon meteorologic, localnicii au zis ca era o nava spatiala cu tot cu extraterestrii aferenti. A urmat o afacere foarte dubioasa, cu niste filme care prezentau, chipurile, autopsia unuia dintre extraterestrii; ulterior s-a zis ca filmul era un fals … ma rog, azi o parte a publicului e convinsa ca povestea cu extraterestrii a fost o mare inselatorie, cealalta parte e convinsa ca extraterestrii chiar au venit la Roswell si ca dezmintirile guvernului sunt, de fapt, marea inselatorie. Oricum ar fi, omuletii aceia despre care se crede ca ar fi aterizat la Roswell au furnizat imaginea-tip a extraterestrului, in voga la momentul actual: faptura umanoida cu membre fragile, cap mare si ochi negri imensi. Oare intamplator cei care sustin ca au fost rapiti de extraterestrii ii descriu si/sau deseneaza cu asemenea infasiare?

Cert este ca, de pe urma acestei intanplarti - ramasa in istorie sub numele de "incidentul de la Roswell" - localitatea, pana atunci un targusor adormit, a devenit celebra. Azi e un veritabil centru de pelerinaj pentru cei pasionati de OZN. In oras exista acum o instituie de cultura dedicata fenomenului OZN - International UFO Museum and Research Center - si, in fiecare vara, are loc un festival OZN. In 2007, oraselul a sarbatorit cu mare fast - in stil american - implinirea a 6 decenii de la incidentul care i-a adus celebritatea. S-a organizat un mare festival, editie speciala, cu o parada a extraterestrilor, curse de vehicule stilizate in forma de nave spatiale si alte distractii carnavalesti de acest gen.




Intre Warm Spring si Crystal Spring, in statul american Nevada, se intinde o bucata de sosea - autostrada 375 - , intrata in folclor cu numele (fascinant, pentru cei pasionati) de Autostrada Extraterestrilor. Nu neaparat ca acolo ar fi fost zarite mai multe dracovenii zburatoare neidentificate decat in alte parti,; marele merit (?) - acela cu care se lauda, in orice caz - este ca trece fix pe langa Nevada Test and Training Range, o baza militara apartinand aviatiei SUA, cea mai mare baza aviatica din "State" (12139 km²). Ei si? Ce are asta de-a face cu extraterestrii? Pai are, fiindca pe teritoriul acestei baze militare s-ar gasi, zice-se, vestita Area 51, cea mai faimoasa baza de antrenament, cercetare si ce-o mai fi, a Statelor Unite; pe cat de celebra, pe atat de secreta: toata lumea a auzit de ea, dar nimeni (dintre cei pe cre ii cunoastem noi) n-a vazut-o. Iar daca nici Zona 51 n-are de-a face cu extraterestrii, pai atunci nici n-are rost sa mai vorbim despre conspiratiile guvernului SUA legate de existenta alienilor (pentru reamintire: aceasta legatura - poate o legenda urbana dar, oricum, indestructibila in mentalul colectiv - a fost speculata maxim in filmul Ziua Independentei; acolo, in Zona 51, militarul interpretat de Will Smith captureaza acel extraterestru cu tentacule, mare, urat si rau, care il omoara pe saracu' doctoru' Okun, savantul pletos si putin cam scrantit care lucreaza in adancul laboratoarelor subterane ultramoderne ascunse sub desert.)



Din pacate, Zona 51 nu o puteti vizita - sunt pe acolo niste pancarte de avertizare pe care scrie ca "Deadly Force is Authorized", adica daca incerci sa treci, s-ar putea s-o mierlesti, asa ca va ramane ca destinatie "ozenista" oraselul Rachel. Orasel e un fel exagerat de a-i zice; de fapt, e un sat, un satuc, un catun, ca are sub 100 de locuitori; dar asta nu-l impedica sa aiba un mic restaurant destul de cunoscut, botezat inspirat Little A-Le-Inn, unde poti manca un alien burger si cumpara niste suveniruri tematice (cum "ce tema"? OZN-uri, extraterestrii, chestii dintr-astea, despre ce vorbim aici?) "Restaurantelul" e centrul unui eveniment anual dedicat fenomenului OZN - cu gratar (ca doar n-o sa se holbeze lumea la cer pe nemancate, ore in sir), discutii despre OZN-uri si vizitatorii nepamanteni pe care ii asteapta cu totii si cu un mare foc de tabara, ca sa-i ajute sa aterizeze.



In statul Wisconsin, din SUA - stat care, daca stai sa-i asculti pe unii dintre locuitorii lui, e un petic de pamant privilegiat din multe puncte de vedere si binecuvantat in special cu vizite ale extraterestrilor, spiridusilor si ingerilor - trei orasele (Dundee, Elmwood si Bellville) sustin ca sunt cele mai frecventate locuri de aterizare pentru stiti-voi-cine. Evident, fiecare targ trage spuza pe turta lui; una dintre metodele de a face asta este sa organizeze, in fiecare an, cate un festival de profil. Asa ca, daca sunteti cu adevarat dornic sa va imbibati de ufologie, puteti face un soi de turneu, ducandu-va prin toate cele trei orasele si participand la festivalul fiecaruia.

Pana la urma, or ateriza si ei undeva in asa fel incat sa-i vedem si noi, desi, dupa cat de putine reusite am inregistrat la capitolul asta, s-ar zice ca se feresc cat pot sa aiba de-a face cu noi. Or avea motivele lor…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu